Septembrie 2017
Blejoi, frate cu Bardar

Un suflet în două trupuri... Cu doar un an înainte de a se împlini un centenar de la făurirea României întregite, munteanul Blejoi şi fratele său de peste Prut - moldoveanul Bardar, s-au prins în hora unirii. Un pas mic spre reîntregirea neamului, făcut de două comunităţi care simt, trăiesc şi vorbesc aceeaşi limbă.

23 ianuarie 2016
Trofeul “MARIAN DUMITRU” a rămas acasă!

Aşteptat cu mare interes, unul dintre cele mai puternice turnee de handbal rezervate juniorilor - Trofeul “Marian Dumitru” - găzduit de Sala Polivalentă din Blejoi (23-24 ianuarie), a reunit la start opt echipe, toate cu şanse considerabile de a se califica la primăvară în semifinalele campionatului republican. Favoriţii la câştigarea trofeului - puştii de la CSM Sf. Gheorghe şi colegii lor de la CS Blejoi (de departe, echipele cu loturile cele mai valoroase) - s-au impus fără probleme în jocurile din grupă, asigurându-şi prezenţa în finală.
Cel mai aşteptat meci al turneului avea să ofere însă spectatorilor şi inimoşilor suporteri ai echipei gazdă o mare surpriză: după o primă repriză do-minată clar de băieţii de la Blejoi (la un moment dat, tabela de scor arăta un incredibil 18-8, diferenţă care nu s-a mai înregistrat niciodată în întâlnirile directe), antrenorii de la Sf. Gheorghe au cedat nervos şi au retras copiii de pe teren, acuzând jocul în... forţă al blejoienilor! Aşadar, CS Blejoi câştigă trofeul la “masa verde” cu 10-0 şi aşteaptă cu încredere ultimele trei jocuri din grupele de calificare ale campionatului republican - cu Mizil, Ghimbav (ambele în deplasare) şi Dinamo Braşov. Pentru statistică, iată şi rezultatele înregistrate la acest turneu:

Grupa A
CSŞ Ploieşti - CSM Bucureşti 07-25
CSŞ Focşani - CSM Sf. Gheorghe 14-17
CSŞ Ploieşti - CSŞ Focşani 10-23
CSM Bucureşti - CSM Sf. Gheorghe 17-31
CSM Bucureşti - CSŞ Focşani 15-24
CSŞ Ploieşti - CSM Sf. Gheorghe 12-19

Grupa B
CS BLEJOI - Petrolul Moreni 17-10
Tonus Bucureşti - Olimpic Mizil 25-22
CS BLEJOI - Tonus Bucureşti 26-17
Petrolul Moreni - Olimpic Mizil 18-16
CS BLEJOI - Olimpic Mizil 30-15
Tonus Bucureşti - Petrolul Moreni 23-18
În finala mică, Tonus Bucureşti a dispus de CSŞ Focşani cu scorul de 20-9.

15 decembrie 2015
Cupa Liceelor a ajuns la “Caragiale”, via Blejoi

În a doua săptămână din luna lui gerar, Sala Polivalentă din Blejoi a găzduit Cupa Liceelor, cea mai importantă competiţie sportivă din Prahova destinată elevilor de liceu. La startul turneului s-au prezentat 16 echipe, printre care şi o “selecţionată” a gazdelor, formată din liceeni, foşti elevi la şcolile din Blejoi, antrenată de Alex Sterie, consilier local, dar şi component al echipei de seniori CS Blejoi.
Cu toată susţinerea publicului, “liceul” Blejoi n-a reuşit să ajungă în fazele superioare, dar a fost aproape de a realiza cea mai spectaculoasă revenire pe tabela de scor, cu trei goluri înscrise în ultimele cinci minute ale partidei cu deţinătoarea trofeului şi finalista acestei ediţii. N-a fost să fie, dar satisfacţia a venit de la Robert Dinescu, blejoianul nostru (component al colegiului “I.L.Caragiale”) fiind premiat de Tibor Selymes pentru titlul de cel mai bun jucător al turneului.
Competiţia - felicitări Carrefour şi Primăria Blejoi pentru excelenta organizare! - a fost câştigată de “Caragiale”, care în finală a trecut de Liceul Agromontan Văleni (scor 4-3), după un meci senzaţional şi cu o lovitură de la 7m ratată de băieţii din provincie, în ultimele secunde ale întâlnirii! A fost un meci deosebit şi pentru “brigada europeană” Nica-Biziniche, cei doi reputaţi arbitrii internaţionali având un meci dificil, cu patru cartonaşe roşii!

Primarul Adrian Dumitru s-a arătat încântat de participarea tinerilor şi de interesul părinţilor pentru aceste concursuri, prezenţi în număr destul de mare la Sala din Blejoi: “Dacă ne dorim copii sănătoşi, trebuie să-i încurajăm să facă sport.” Iar unii dintre adolescenţii prezenţi la Cupa Liceelor - remarcaţi de impresari sau căutătorii de talente  - chiar vor face sport în cadrul unui club profesionist, cum este cazul gemenilor Mihai şi Cătălin Cotolan, elevi la Colegiul Naţional “I.L. Caragiale”, care din ianuarie 2016 vor juca la juniorii lui...
Dinamo! Să mai amintim că înaintea finalei a fost programat şi un interesant meci de old-boys, în care publicul a avut ocazia să-i revadă pe Tibi Selymes, Fane Preda, alături de care au jucat fostele glorii ale Petrolului: Daniel Chiriţă, Nae Constantin şi Costel Ilie.

19 iunie 2015
Blejoiul a îmblânzit “lupii”

Amicalul dintre CS BLEJOI şi PETROLUL a atras pe cocheta arenă din Blejoi o asistenţă record (în jur de 1.200 de spectatori), televiziuni şi oameni cu “greutate” din fotbalul românesc. Deşi partida s-a încheiat fără goluri, blejoienii au fost încântaţi de jocul prestat de formaţia favorită. Ai noştri au făcut o primă repriză excelentă, fiind foarte aproape de a da lovitura în două rânduri, când atacanţii noştri au rămas singuri cu portarul advers, dar au tras pe “lângă”.
Mitanul al doilea a fost totuşi la discreţia oaspeţilor, care au controlat jocul şi au nimerit bara de două ori. CS Blejoi a rezistat însă până la sfârşit şi a încheiat fără înfrângere un meci cu una din echipele tari ale campionatului naţional. Pentru statistică, iată şi formaţiile utilizate de antrenorii Răvan Vlad şi Tibor Selymes:
CS BLEJOI: Ad. Gheorghe - Cl. Stoica, Panait, Filip, Stanca - Ir. Dumitru, Prodan - Năstase, Fl. Badea, Buhuși - Ivan.
PETROLUL PLOIEŞTI: Cobrea - Beța, R. Alexandru, Benstiti, Al. Chiriță - Nepomuceno, Hadhria, Zoubir, Andre Florent - Gnohere, Moreira.
Au mai intrat: Pentru CS BLEJOI - Șerban, Cr. Mihai, Iordache, Sterie, Vl. Badea Cr. Vasile, Anghel, Tudorache, iar la PETROLUL - Bolboașă, M. Marin, Altama, V. Rusu, Bocognano, Mareș, Porret, S. Petre şi Hassan

14 mai 2015
Cavaleria Americană la Blejoi
Pe 13 mai, Blejoiul a fost sub “ocupaţie” americană. 400 de cougars, însoţiţi de trupe române, 80 de blindate şi vehicule militare uşoare, elicoptere Blackhawk şi avioane de luptă, s-au prezentat publicului în cel mai mare proiect de “marketing” al NATO desfăşurat pe teritoriul ţării.
În prima parte a zilei am avut parte de un spectaculos miting aviatic, cu avioane şi elicoptere survolând la mică altitudine Blejoiul şi localităţile vecine. Apoi, militarii americani şi români s-au fotografiat împreună cu “civilii”, dar şi cu veteranii de război şi cadeţii de la Liceul militar de la Breaza, au jucat baschet şi au oferit interviuri.
Mesajul pentru populaţia civilă – “Suntem în Alianţă, avem o garanţie în faţa provocărilor care pot veni de oriunde din lume” – a fost reiterat şi în discursurile autorităţilor române şi ale comandantului Regimentului 2 Cavalerie al Armatei SUA - lt. col. Theodore Johnson, care, la ceremonia oficială, a primit din partea primarului Adrian Dumitru o plachetă cu însemnele oficiale ale comunei.


 
Puteţi citi în numărul curent al ziarului, despre evenimentele din comună.

Strategia Locală de Dezvoltare Durabila a Comunei Blejoi
2015-2020